User Tools

Site Tools


projektek

AStech projektek

Egyes oldalakhoz a hozzáférés korlátozott.

mindenféle linkek

Aktív

Pneumobil

kármánBay

avagy kBay: http://www.astech.hu/kbay

Kollégiumi apróhirdető rendszer. Jelenleg erősen bétás, csak gyorsan összedobtam valamit. Így megy fél éve.

Netadmin2

(netman) Netadmin2 KTK hálózatkezelő rendszer fejlesztése

Archív

Magyarok a marson

http://www.magyarokamarson.hu

A Rolling Stone csapat: Magyarok a marson projekt (korlátozott hozzáférés)

MSZO

Mechatronika Szakosztály

 • Mikrokontroller szakkör
 • OpenGL szakkör

pBabel többnyelvű php lib

Fejlesztő: én
Licensz: GPLv2
Verzió: mikor mennyi
pBabel

Egyéb

 • 10J-os coilgun
 • AStech BCLK bináris óra
 • AStech-SUNYI TDA2030-alapú AB-osztályú erősítő, 2x14W

AStech ötletek

Ezek nagyrészt olyan dolgok, amik eszembe jutottak, aztán később rájöttem, hogy már régen megcsinálták, vagy néhány éven belül olvasom a hírt, hogy mások is kitalálták és megcsinálták. Esetleg hülyeség.

Tehetetlenségi meghajtó

már van, lásd: Flywheel_energy_storage

tömören: nagy tömegű, forgó henger tárolja az energiát. gyorsan tölthető, gyorsan kisüthető. memóriaeffektus, öregedés és egyéb baromságok nincsenek. környezetkímélő. regeneratív fékezéshez király lenne. viszont járművekbe építve figyelni kell a giroszkóp-hatásra.

spinoff: merevlemezben alkalmazni az elvet úgy, hogy áramszünet esetén a buffert még rá tudja írni a lemezre. miért hülyeség ez: ennyi erővel lehetne tenni rá egy kondenzátort és kész…

EKE

Egykerekű Közlekedési Eszköz.

nem a monociklihez hasonlít, nincs ülése, hanem a föld közelében van két lábtartó és arra kell ráállni, így nem lesz magasan a súlypont. (a terhelés a tengely alatt jelentkezik, ezért viszonylag stabil.) kétoldalról a nagy kereket műanyag burkolat borítja és lábbal azt kell szorítani. (nem erősen) a meghajtás kerékagymotorral történik, az irányítás kézből, vezetéknélküli kontrollerrel, az akkumulátor szintén alacsonyan, a tengely alatt van beépítve.

tavaly a BME-n láttam kiállítva egy majdnem ugyanilyen megoldást. az ő neve Gauskerék: http://musor.100csoda.hu/talalmany/gauskerek ez azonban nem motoros.

3D-s ultrahangos helymeghatározó

Ez egy mm-pontos, gyors, kis hatótávú, beltéri helymeghatározó rendszer lenne, olcsón. Több különböző hasznosítás lehetséges. Távolságmérés terjedési idő alapján.

A GPS-egyenleteket kell megoldani hozzá és építeni egy proto-t. Tudtommal még nem készült ilyen. Rádiós van, de UH-s nincs.

Okos mikrohullámú sütő

A probléma az, hogy a mikrohullámok az étel külső részeiben nyelődnek el nagyrészt, ezért a hami közepe lassan melegszik fel, a külső rétegekből történő hőterjedéssel.

Ha kis teljesítményre állítjuk a sütőt, a külső rész is lassan éri el a magasabb hőfokot, így az egész folyamat még tovább tart. Ha nagy teljesítményre állítjuk, a külső rész könnyen szétsül-szétfő, amíg a belseje is megmelegszik.

A megoldás az, hogy egy infravörös (piroelektromos) szenzorral figyelni kell a sütőben lévő tárgy által kibocsátott hősugárzást, ebből pedig tudni lehet a külső rész hőmérsékeletét. Egy egyszerű szabályzóval a mikrosütő teljesítményét szükség esetén csökkentve elkerülhető, hogy túlmelegedjenek a külső rétegek, de folyamatos a melegítés ahhoz, hogy a belső részek is felmelegedjenek.

Tudtommal még nem létezik ilyen készülék.

Egyéb

Egyéb hülyeség

 • R/C Tank
 • R/C Fűnyíró
 • Skori-féle levitron utánépítése
 • Skori-féle minitesla utánépítése
 • RFID spoofer
 • Parrot ar.drone, ill. hasonló dolog utánépítése, akár csak valami kábeles is.

Egyéb egyéb

Volt még egy csomó apróbb ötletem, de elfelejtettem őket, vagy rájöttem, hogy mégsem olyan jó.

projektek.txt · Last modified: 2014. 07. 17 20:34 by pali